Aandachtspunten bij een daklekkage

Daklekkage

Heeft u last van een daklekkage? Erg vervelend en het overkomt helaas bij de best geïsoleerde huizen wel eens. Indien u een lekkage aan uw dak heeft, raden wij u aan te allen tijde contact op te nemen met een specialist. Alvorens u de hulp van een vakman inschakelt, kunt u daarnaast ook zelf bekijken waar het lek zich bevindt. Dit scheelt u weer kostbare tijd waarop de vakman voor u werkt.

Nat dak

Is uw dak op dit moment droog maar heeft u een daklekkage, dan is het allereerst zaak dat u uw dak nat maakt. U kunt dit doen door deze te besproeien met het water uit een tuinslang. Indien u vervolgens binnen opmerkt waar de lekkage zich bevindt, kunt u deze plek omcirkelen, zodat de vakman direct weet waar hij of zij moet beginnen. Hier moet echter bij worden gezegd dat de plaats waar het water vrijkomt niet altijd de exacte plek van de lekkage is. Des te meer redenen dus om te kiezen voor een specialist.

Plat dak en dakgoot

Heeft u een plat dak, dan is er een grotere kans dat deze een lekkage zal oplopen. Het dak is immers plat, waardoor het water nergens heen kan. U kunt een naadloze dakbedekking op uw platte dak laten plaatsen, om deze beter te beschermen tegen lekkages. Het probleem kan ook worden veroorzaakt door uw dakgoot. Deze kan verstopt zijn geraakt, waardoor de goot overstroomt. Op uw dak kunnen vervolgens lekkages ontstaan. Laat uw dakgoot reinigen, zodat het water weer door kan stromen en er niet meer lekkages ontstaan.

Schoorsteen en dakpannen

Tevens kan een lekkage ontstaan via uw schoorsteen. Als er een gat zit aan de onderkant van uw schoorsteen kan het water in uw schoorsteen raken. Dit kan zorgen voor een vervelende lekkage. Een ander scenario is die van de loszittende dakpannen. Wanneer een dakpan op een scheef dak los is gaan zitten, heeft regenwater vrij spel. Het vervangen van dakpannen is een klus die professionals in no-time voor u kunnen uitvoeren.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *