Bitumen dakbedekking

Vraag gratis een offerte aan voor bitumen dakbedekking!

Wanneer u met uw dakbedekking aan de weer gaat, zult u al snel opmerken dat er vele materiaalsoorten zijn om te gebruiken. Het is verstandig om u in de verschillende soorten te verdiepen, zodat u beslagen ten ijs komt. Een veelgebruikt materiaal is zonder meer bitumen en Kwieq geeft u in dit bericht dan ook de voor- en nadelen van dit materiaaltype.

Iedere materiaalsoort heeft voor- én nadelen en dat betekent niet automatisch dat een materiaaltype minder geschikt is dan de andere. Bij verscheidene soorten daken horen namelijk verschillende soorten dakbedekking. Bitumen zien we vaak terug bij de platte daken en deze materiaalsoort is hier dan ook zeer geschikt voor.

Voordelen bitumen

Het grootste voordeel van bitumen zit in de lange levensduur van het materiaal. Het is een duurzaam materiaal, dat bovendien een hoge waterdichtheid heeft. Dit is belangrijk voor wanneer u een plat dak heeft, want niemand houdt van vervelende daklekkages. Aangezien het materiaal eenvoudig valt te verwerken, kunt u het daarnaast gemakkelijk gebruiken voor complex in elkaar stekende daken. Bovendien is het materiaal Uv-bestendig, wat goed is voor de leefbaarheid in en veiligheid van uw woning. Hieronder leest u nogmaals de belangrijkste voordelen:

  • Duurzaam materiaal.
  • Eenvoudig te verwerken.
  • Hoge waterdichtheid.
  • Uv-bestendig.

Nadelen bitumen

Aan bitumen zit ook enkele nadelen, waarvan het belangrijkste nadeel de hoge brandbaarheid is. Bitumen is een vrij brandbaar materiaal, wat geen voordeel is voor de veiligheid van een huis. Aan de andere kant: wie is er nou van plan om een vuurtje op het dak te stichten? Daarnaast is de levensduur sterk afhankelijk van het type bitumen en kunt u ook een goedkopere variant kiezen met een lagere levensduur. In het algemeen geldt daarom: bespaar niet teveel op de kwaliteit, want dan heeft u langer plezier van uw dakbedekking! Hier nogmaals de nadelen:

  • Hoge brandbaarheid.
  • Levensduur hangt af van type/ kwaliteit bitumen.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan Kwieq? Wij bieden het MKB de mogelijkheid zich te profileren. Wij brengen u vrijblijvend op de hoogte van de mogelijkheden.