Onderhoud pannendak

Laat uw dak inspecteren door onze dakdekkers en voorkom daklekkage!

Het is belangrijk om een pannendak goed te onderhouden. Als er bijvoorbeeld een aantal dakpannen zijn verzakt, dan is de kans op daklekkage aanzienlijk groter. Daarom is het van belang om regelmatig uw dak te inspecteren op zwakke punten en die indien nodig en mogelijk te herstellen. Op die manier zorgt u ervoor dat uw dakbedekking altijd in optimale conditie is.

Afgezakte pannen

Als er een aantal dakpannen zijn afgezakt, dan komt dit waarschijnlijk doordat er een panlat is gebroken. Voordat u deze gaat vervangen is het slim om de conditie van de andere panlatten te inspecteren. Als het nodig is kunt u de andere panlatten ook direct vervangen. Als u op uw dak pannen heeft die steeds lawaai maken of haast van hun plaats waaien, dan kunt u de pannen vastzetten met haken. Als er in de bouwmarkt geen juiste panhaken verkrijgbaar zijn, dan raden wij u aan om schroeven te gebruiken. Vaak waaien dakpannen van uw dak door een slechte ventilatie onder het dak, de wind kan makkelijk onder de pannen komen waardoor deze de pannen meeneemt vanaf uw dak.

Mos

Het ontstaan van mos is een veel voorkomend probleem bij ongeglazuurde dakpannen. Vooral op vochtige plaatsen heeft u snel kans op mos. De wortels van het mos houden vocht vast, hierdoor loopt u in de winter het risico dat de dakpannen kapot vriezen. Het mos kunt u wegkrabben met een plastic spatel of een afsteekmes. Als u aan de slag gaat met een plastic spatel loopt u het minste risico op schade.

Dakpannen vervangen

Het is mogelijk om een gebroken dakpan te lijmen met tweecomponenten lijm. Op die manier kunt u dezelfde pan weer terugplaatsen en heeft u geen problemen met kleurverschil. Als u wel een nieuwe dakpan plaatst, dan trekt het kleurverschil vaak weg binnen enkele weken. Sommige dakpannen zijn op maat gemaakt zodat deze aansluiten bij bijvoorbeeld een dakkapel. Voor die problemen kunt u het beste een specialist inzetten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij brengen u vrijblijvend in contact met een specialist bij u in de buurt. Vult u gerust het formulier op deze pagina in.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan Kwieq? Wij bieden het MKB de mogelijkheid zich te profileren. Wij brengen u vrijblijvend op de hoogte van de mogelijkheden.