Is een rieten dak een goede investering?

Rieten dak

Woon je in een landhuis, boerderij of een villa? Dan kun je nadenken over het laten plaatsen van een dak van riet. Dit type dakbedekking heeft niet alleen een zeer luxe uitstraling, het brengt ook nog eens veel andere voordelen met zich mee. Kwieq vertelt je alles over de voordelen van rieten daken.

Duurzaam materiaal

Riet is een natuurlijk product en het gebruik maken van dit materiaal voor je dak betekent dan ook dat je kiest voor natuurlijke producten, die jaren meegaan. Fossiele brandstoffen hoeven niet tot nauwelijks gebruikt te worden bij het plaatsen van een rieten dak op je huis, waardoor je absoluut een vriend bent van het milieu.

Energiezuinig materiaal

Wie een rieten dak heeft, kiest daarnaast voor een uiterst energiezuinig materiaal. Riet heeft een hoge isolatiewaarde en voor de aanleg van een dak van riet wordt er grotendeels gebruik gemaakt van handwerk. Doordat de stilstaande lucht binnen een rieten dak in de gesloten onderconstructie (het schroefdak) blijft zitten, blijft de warmte binnen, terwijl de kou buiten blijft.

Klassieke uitstraling

Riet geeft een huis een zeer klassieke uitstraling. Op een boerderij hoort dan ook in feite niets anders dan een dak van riet. Doordat het op ambachtelijke wijze is geïnstalleerd, is het riet sterk genoeg om je dak van een goede dakbedekking te voorzien dat er niet bij een kleine windvlaag afligt. Hiervoor krijg je een klassieke dakconstructie terug, waar je vele jaren plezier van zult hebben.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *